Сторінки

пʼятниця, 9 квітня 2010 р.

Театр має жити, а не існувати! (Крик душі)

"Диктатура - политическая власть, не ограниченная никакими законами и использующая любые средства для достижения своих целей."

"Диктатура (лат. dictatura) — форма правления, при которой вся полнота государственной власти принадлежит одному лицу — диктатору или одному классу.
В настоящее время диктатурой, как правило, именуют режим личной власти, не ограниченный нормами законодательства, не сдерживаемый какими-либо общественными или политическими институтами. Несмотря на то, что нередко в условиях диктатуры сохраняются отдельные демократические институты, их реальное влияние на политику сводится к минимуму. Как правило, функционирование диктаторского режима сопровождается репрессивными мерами против политических оппонентов и жестким ограничением личных свобод".

(За матеріалами Вікіпедії)


Отже, що хочеться сказати. Хочеться сказати всього багато і поганого.
Почну з того, що наш колектив, Народний аматорський театр пластичної драми "Театральна майстерня" не поїхав на фестиваль "Південні маски-2010", який відбудеться в місті Миколаєві з 10 по 15 квітня.

В нашого "рідного" коледжу згоди ми так і не допросились. Нас всіма правдами і неправдами не хотіли відпускати на фест.

Про це нам сказали майже в останній день. Ми зробили все для того, щоб туди поїхати - назбирали грошей, плідно попрацювали над виставою, показали виставу в коледжі.

В останній момент нам кажуть, що нас не відпускають, бо нема кого з нами відправити - не змогли знайти людину в технікумі, яка зможе з нами поїхати. Хоча для КВНу знаходять кого-завгодно і з ними їдуть. І гроші їм дають. І відпускають постійно.

Звичайно, ми вже придумали "план" (хоч і не зовсім чесний) - батьки написали заяви про те, що діти будуть відсутні на заняттях 12.04 за сімейними обставинами (просто 12.04 ми в Миколаєві мали грати виставу). Потім всі студенти технікуму мали повернутися, щоб у вівторок бути на заняттях, а залишитись мали тільки пару чоловік. Все було добре і домовлено.

А сьогодні почалась "буча". Таке враження, що хтось "стуканув". В понеділок весь колектив хотять бачити на 10.00 на репетиції до конкурсу "Студент року". "Відморозитись" не вдалось. Підняли крик. Студентів ЗАСТАВИЛИ під загрозою ВИКЛЮЧЕННЯ з коледжу написати заяви про те, що вони ЗОБОВ'ЯЗУЮТЬСЯ не виїжджати з Білої Церкви НА ВИХІДНИХ (на що коледж не мав ніякого права) і прибути на навчання 12.04 в понеділок.

Підтримки наш колектив не відчуває. Ні в матеріальному плані, ні у моральному. Взагалі ні в якому.
А вимагають з нас постійно і дуже багато - то по школам поїздити, заробити грошей, які наш колектив так і не бачить; то виступити на всеможливих заходах коледжу; то просто "залатати" дірки, бо хоч хтось має виступити нормально.
Не бачачи віддачі, хай не чекають позитиву і від нас. Нам набридло.

Погрози типу "виключим з коледжу" - це вже не оригінально.
"Ви маєте виступати по школах міста та району, щоб не забрали звання Народного" - це взагалі абсурд.
"Чого ви за рік випустили тільки одну виставу" - ми що, маємо "штампувати", вибачте "фігню"?
"Чого ви не набираєте перший курс?" - ми щороку оголошуємо набір. І ми не винні в тому, що залишаються тільки ті, хто реально хотять цим займатись, а не ті, хто нічого не хочу робити.
"В вас незрозуміла вистава" (про "Лису співачку") - хто вам "доктор", що вам потрібен просто "малюнок", а не вистава, над якою треба думати і мати для цього хоч трішки уяви?
"Тканини мають бути іншого кольору" (в виставі "Коник-горбоконик") - ви що, режисер? Наше бачення вистави таке, і ніхто не має втручатися в творчий процес крім відповідно освічених і тямущих людей.

Ми живемо не в "совковому" режимі, де нам вказують, що робити і як. В нас є своє бачення.

Театр - це творчість, яка має дихати вільно, а не постійно пригнічуватись і гнобитись.

Для того, щоб театр ЖИВ, а не ІСНУВАВ, йому потрібна підтримка. В нас не "шкільний" театр, де нам роздали слова і показали що робити. Ми працюємо над собою, над своєю майстерністю.
Ми не можемо показати глядачу пустий внутрішній світ.

Ми маємо ЖИТИ. А не ІСНУВАТИ.

Бо ми ЛЮДИ. А не ЛЯЛЬКИ.

9 коментарів:

  1. Знайоме до болю...
    Зазвичай, тим, хто сидить на посадах і керує художніми процесам, не зрозуміти театру. Бо це - не дрики-брики і не КВН, тут є глибина, яку, нажаль далеко не всім дано побачити..
    Правильно робите, що протестуєте - якшо не хочуть поважати добровільно, то треба заставити це робити! Тримати!

    ВідповістиВидалити
  2. я і так сумую за нашим театром, а коли читаю про те як його ганьблять, взагалі хочеться підірвати наш шановний коледж
    все як завжди, чим КВН кращий за нас????? фігня повна.
    скільки можна для коледжу робити все ,а взамін що??? лише сцена для репетицій?????????? з якої теж зганяють коли квнщики повинні займатися
    тупа дискримінація прав нашого колективу. наш колектив потребує лише найращого, ми самі зробили з нього народний театр..................
    а коледж - експлуататори хрєнові, вибачте за вислови,які нічого крім висмоктування сил із колективу не допомагають зовсім
    це не справедливЕ, не чесне відношення до колективу, бо ми постійно терпіли..... досить, скільки можна, на них можна сміливо написати жалобу, оскільки погрози виключення це серйозно.......вони не мають абсолютного права, порушувати наші громадянські права згідно до Конституції.... наш шановний директор про це має знати як ніхто
    якщо їм так хочеться цирку, а не театру, то хай самі одягаються і циркують
    Єрохіна може спокійно бути горбо-коником, або ще краще хай одна виступає за весь театр...... а що, вона ж у нас така багатограння особистість, філософію знає

    наш театр - ОСОБЛИВИЙ, наші актори - талановиті, і якщо в вельмиповажному технікумі цього не розуміють, то вся ця інтелігенція повна бездарності, бідноти душі і нічого не розуміюча в мистецтві обмежена купа пристарілих диктаторів

    ВідповістиВидалити
  3. Ну нормально.... Какая жизнь - такое и руководство. Вполне логично, что "подставы" в колледже происходят напостой (тут и думать не надо). Вот и сообщили весть,что ваш Театр не должен победить, ибо должен победить какой-то "Сонечко" из Нижнего Гавногонска. Тут-то и пошел тупой мороз от руководства, а среди вас, театральщиков, нашлась крыса, которая пошла у расколола вас.
    Теперь к законности действий Колледжа. Подписку о невыезде имеет право дать следователь на предварительном следствии и то, только подозреваемому или виновному (даже всидетелю на имеют права давать на подпись подобный документ(ст. 99 УПК)), так что смело можно идти в нашу белоцерковскую ментовку и подавать заявление с содержанием: что вас заставили написать подписку, вам грозились исключением и т.д.
    Да и потом, Театр - это всего лишь деталь всего этого "диктаторского механизма". Копать надо намного глубже, начиная с тех же органных залов (я тоже не обязан туда ходить) и т.д.

    ВідповістиВидалити
  4. Так вот, подписка - это верняк незаконно, обращаемся в вышестоящие инстанции (а лучше лично к нач. милиции Киевской обл.)с заявлением о подписке и угрозах исключить из колледжа. И тогда-то у колледжа проблем станет больше, ибо инкриминированные действия являются незаконными (ст. 99 УПК)

    ВідповістиВидалити
  5. Спасибо всем за поддержку. Ну что ж, значит нужно что-то предпринимать и говорить с родителями ребят :)

    ВідповістиВидалити
  6. FM ♥ Р А Д І О ♥11 квітня 2010 р. о 22:06

    я просто у ШОЦІ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! це Єрохіна там воду колотить? та задовбали вже вони їз своїми приколами, яке вони мають право втручатися в особисте життя студентів, адже СТЕМ це волевиявлення студентів, яке нікому не шкодить, і на навчальну частину також не впливає, тим більше, що згідно головного закону України "КОЖЕН МАЄ ПРАВО НА ВІЛЬНЕ ВОЛЕВИЯВЛЕННЯ" ; " ЗГІДНО ЦЬОГО ЗАКОНУ НІХТО НЕ МАЄ ПРАВО ПРИНИЖУВАТИ ЧЕСТЬ І ГІДНІСТЬ" ачи не честь і гідність вони принижують порушуючи границі закону, використовуючи творчі пошуки та творчу працю, у більшості ще неповнолітніх???? і яке має відношення виключення із навчальго закладу до вільного волевиявлення, що відповідає нормам закону, тим більше Косттитуціі.... Дайте тим лузерам закон у зуби і хай його хоть почитають... і зроблять висновки... соромно за таких людей, просто соромно!!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  7. Ma$ka)))
    Моя думка проста...якщо боротись то до кінця)))
    На зібрані гроші можна найняти Юриста(цікава справа)який візьметься за це,справа може сягнути дуже великого розголосу,а це як відомо, ніякому закладу не на руку...у вас перевага свідків-купа,доказів також...Думаю що вище керівництво погодиться на любі умови,які слід задокоментувати щоб в подальшому небуло натиску на вашу свідомусть.В кінці кінців ви можете відокремитись і займатись улюбленим ділом самостійно....Завжди на вашій стороні!!Підтримую))))

    ВідповістиВидалити