Сторінки

понеділок, 2 червня 2014 р.

Travel to UAE. Part 3

Частина третя. Екстремальна і культурна. 




Оскільки в п'ятницю в Еміратах вихідний день, тут як мінімум до обіду майже нічого не парацює, навіть метро, ми вирішили трошки позасмагати і покупатися біля готелю (нагадаю, вода таки холодна в заливі):

Сьогодні нас чекає захоплива екскурсія (єдина, яку ми брали організовано) - Сафарі в пустелю: поїздка по барханам, захід сонця в пустелі і "табір арабських бедуїнів".
Екскурсія почалася десь в 15.00 нас забрали з готелю і повезли в пустелю. В джипі 7 місць, включаючи водія. Перед заїздом в саму пустелю, всі водії трошки приспускають колеса, щоб не загрузнути в піску.
Після цього починається саме цікаве - навіжене катання по барханам, зі спусками і підйомами кутом майже в 90 градусів, швидкісними злетами... Людям зі слабким вестибулярним апаратом я би не рекомендувала брати цю екскурсію, навіть таблетки від захитування не допомагають... Але це випустимо)
Після цього "катання" привозять в імпровізоване бедуїнське поселення, де можна по всякому розважитися. Наприклад, сфотографуватися в національній одежі:

Або арабська жінка намалює хною малюнок:

А вже коли стемніє, надається організована вечеря (шведський стіл) і показують шоу з народними танцями.
Пізно ввечері нас привезли в готель. Дякуємо нашому водію-пакистанцю за цікаву екскурсію. Наш джип:
Ось так і закінчилася напівекстремальна екскурсія)

Наступного дня ми також вирішили півдня повалятися під сонечком, а потім вже культурно насичувати мізки і натруджувати ноги.
Сьогодні наш шлях веде до Музею арабської цивілізації.
Сам музей величезний, сучасний, цікавий...

Видно, що араби пишаються історією і роблять все, щоб навіть туристи були у захваті. Я правда була у захваті. Три поверхи історії, грамотно розподілені експонати, біля кожного є екран з сенсорним управлінням, де можна ознайомитися з призначенням експонату. І вхід коштує всього 5 дірхам з особи. Іноді ціни мене просто дивували. Ми там не менше 3-х годин були. Дуже цікаво.
Додому ми вирішили пройти біля форту Аль-Хісн, який зараз реставрують. Але це не завадило мені сфотографуватися з пушками біля форту)

Назавтра нас чекає насичений день, оскільки ми їдемо в столицю ОАЕ - Абу-Дабі.

Немає коментарів:

Дописати коментар