Сторінки

понеділок, 2 червня 2014 р.

Travel to UAE. Part 5


Частина п'ята. Найбільші в світі торговий центр, вежа і танцюючі фонтани.




Частина четверта. Столиця Абу-Дабі

Вивчаючи до поїздки країну з відгуків інтернет-користувачів і різних заохочувальних дописів турфірм, я зрозуміла, що бути в близько до Дубаю і не побувати на найвищій вежі світу - це нонсенс, адже хто знає, чи поїдемо ми ще колись туди.
  Квитки на Бурдж Халіфу я бронювала майже за місяць на їхньому сайті, оскільки є можливість вибрати зручний день і час, і, що важливо, квитки коштують в чотири! рази менше, ніж прийти і купити одразу на місці (260 грн. і 1000 грн., вражає?).
  Взяла я квитки на 16.30, хотіли побачити і денний Дубай, і захід сонця по можливості.
  Недарма з готелю в той день ми виїхали одразу по обіді. Щоб потрапити на вежу, необхідно доїхати до станції метро Дубай молл/Бурдж Халіфа і в Дубай моллі знайти вхід до Бурдж Халіфи.   Зауважу, що це найбільший торговий центр в світі, площею з 11 (якщо не помиляюся) футбольних полів і декількома рівнями. До моллу від станції метро веде критий скляний перехід, з кондиціонерами і травалорами, довжиною десь з кілометр (побудували його відносно нещодавно), з якого одразу потрапляєш в багатий світ шопінгу.
 

І тут нас чекала перша несподіванка - вказівника до Бурдж Халіфи ніде не було). Але я ще до поїздки скачала собі додаток на телефон Dubai Mall, де можна прокласти маршрут від точки, в якій ти знаходишся, до потрібного тобі місця. Дуже зручно, молодці араби, що таке вирішити зробити. Через півгодини пошуків, ми таки дійшли до входу. На ресепшині нам надрукували наші квиточки

 і перекусивши (бо ще мали трохи часу), ми пішли до ліфту, що веде на "вершину світу". Хочу сказати, черги вражають. Але стоячи в черзі, є чим зайнятися - постійно є інформація про вежу, з якою можна ознайомитися при очікуванні. 


Перед тим як потрапити до ліфта, потрібно пройти "сканер", як в аеропорту, забирають їжу, воду, небезпечні предмети (на вході віддають). Безпека понад усе!

Не буду вдаватися в деталі, лише скажу, що до ліфтів веде темний коридор, я якому розповідається по будівництво вежі, про людей, які приймали в цьому участь, інша цікава інформація. Бурдж Халіфа побудована за 6 років, має висоту 828 метрів і 162 поверхи. Оглядовий майданчик знаходиться на 124 поверсі, куди веде надшвидкісний ліфт, навіть вуха закладає при підйомі. Ну а звідти відкриваються просто неймовірні види... Це не передати словами чи навіть фотографіями. Просто заворожуюче...




Ми пробули там з півтори години, адже від таких краєвидів важко відірвати погляд...
Після такої краси ми зайшли в найбільший магазин солодощів.... Ммммм.... Скільки там всілякої смакоти.... Мене не можна пускати в такі магазини)))




Вже коли стемніло, ми пішли дивитися на найбільші в світі танцюючі фонтани. Найвища струя води досягає 100 метрів у висоту! Це вам не Вінницькі фонтани (хоча і там красиво, але мені вже є з чим порівнювати). Сфотографувати і відео зняти не дуже вдалося, але щоб мати уявлення, що воно таке - відео з інтернету.

Шоу неймовірне! Після таких вражень і  чудових емоцій ми добралися до готелю і перекусивши, впали спати.....




Немає коментарів:

Дописати коментар